TACE

Trans-arteriële chemo-embolisatie

De TACE methode wordt toegepast op patiënten met een tumor in de lever. De interventieradioloog behandelt de tumor door de bloedtoevoer richting de tumor af te sluiten en vervolgens chemotherapie direct in de tumor toe te passen. Deze techniek lijkt enigszins op de radioembolisatie methode, want ook hier wordt gebruik gemaakt van een katheter via de liesslagader in een leverslagader. Door het slangetje worden bolletjes met chemotherapie gespoten, zodat deze direct de tumor in de lever kunnen aantasten en de kankercellen kunnen doden.

Lokale chemotherapie

Deze vorm van lokale chemotherapie werkt effectiever, omdat de bolletjes met chemotherapie zoveel mogelijk direct in de aanvoerende slagader in de richting van de tumor worden gespoten. Gezond weefsel in de lever wordt zoveel mogelijk bespaard. 

Overigens is deze TACE behandeling enkel bestemd voor leverkanker, buitenom de lever heeft deze behandeling geen effect. Met enige regelmaat worden er ook patiënten met uitzaaiingen in de lever behandeld, van bijvoorbeeld kanker in de dikke darm. De resultaten zijn vooralsnog positief.

De TACE behandeling duurt over het algemeen niet lang. De katheter wordt ingebracht in de lies, waarna er een vloeistof in het slangetje wordt gespoten om de juiste plaats te kunnen vinden. De vloeistof kan zorgen voor een warm gevoel in de buik en verdere lichaam. Nadat de katheter de leverslagader heeft bereikt worden de bolletjes met chemotherapie ingebracht. Daarna wordt de katheter verwijderd, de opening in de lies gedicht en is de operatie klaar. Alles vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De eerste dagen na de ingreep komen er veel afvalstoffen vrij, dit is gebruikelijk. Veel rust doet goed waardoor het lichaam snel herstelt.

Snelle behandeling

De operatie, zonder snijden, duurt over het algemeen niet lang. De katheter wordt ingebracht in de lies, waarna er een vloeistof in het slangetje wordt gespoten om de juiste plaats te kunnen vinden. De vloeistof kan zorgen voor een warm gevoel in de buik en verdere lichaam. Nadat de katheter de leverslagader heeft bereikt worden de bolletjes met chemotherapie ingebracht. Daarna wordt de katheter verwijderd, de opening in de lies gedicht en is de operatie klaar. Alles vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De eerste dagen na de ingreep komen er veel afvalstoffen vrij, dit is gebruikelijk. Veel rust doet goed waardoor het lichaam snel herstelt.

Opereren Zonder Snijden (OZS).

OZS richt zich op de behandeling van lever-, nier-, long-, bot-, borst-, prostaat- en alvleesklierkanker.

Contact opnemen

et|icon_pin|

Postbus: 40171
Postcode 8004DD, Zwolle

et|icon_mobile|

06-57177567

et|icon_mail|

info@opererenzondersnijden.nl

Voor vragen en meer informatie kunt u het contactformulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

et|icon_pin|

Postbus: 40171
Postcode 8004DD, Zwolle

et|icon_mobile|

06-57177567

et|icon_mail|

info@opererenzondersnijden.nl

Opereren Zonder Snijden

Wat kunnen we voor u betekenen?
Casus indienenOndersteun OZS