Lokale behandeling van tumoren zonder dat er wordt gesneden
Interventieradiologie en beeldgestuurde radiotherapie voor een effectievere kankerbehandeling.
Vakkundige diagnose en advies
Multidisciplinair team verwijst patiënten door naar een gespecialiseerd centrum voor behandeling.
Geopereerd zonder snijden
Gespecialiseerd behandelteam. Meer dan honderd patiënten gingen u voor.
Snel weer hersteld
Zeker vijf ziekenhuisdagen per patiënt bespaard. Door de gerichte behandelingswijze minder lang uit de running.
Wat is Opereren Zonder Snijden?
Kanker genezen
Bij het bestrijden van kanker wordt al jaren behandeld in 3 stappen; chirurgie, chemotherapie en bestraling. Dit zijn heftige behandelingen, die vaak erg belastend zijn voor de patiënt. Een nieuwe techniek, ontwikkeld in de afgelopen jaren, is een operatie zonder snijden. Dit houdt in dat er door minimaal invasieve beeldgestuurde interventies getracht wordt de patiënt van kanker te genezen.
Over Opereren Zonder Snijden
De techniek houdt in dat er zonder te snijden, maar met behulp van radiologische technieken de tumor wordt behandeld. Dit kan met röntgendoorlichting, een echo, MRI of CT-scan waarbij door middel van kleine gaatjes door de huid een beeldgestuurde behandeling wordt uitgevoerd. Dit is minimaal invasief. De tumor kan worden weggekookt of bevroren, doordat de huid wordt doorprikt met een naald. Dit wordt ablatie genoemd. Een andere werkwijze, embolatie, is het inbrengen van een slangetje via de slagader, waarna de chemotherapie of radioactieve bolletjes direct naar de tumor worden geleidt. Hierdoor is snijden overbodig en herstelt de patiënt veel sneller.
Geen zware behandeling
Chemotherapie en bestraling kan bij patiënten erg zwaar vallen, het wordt daardoor fysiek steeds lastiger om de kanker te bestrijden. Met de minimaal invasieve methode is een lange opname overbodig, herstelt men sneller en er is geen chemotherapie nodig om de tumor te verwijderen. OZS, zoals de methode wordt afgekort, kan worden toegepast bij bot-, borst-, nier-, lever- en prostaatkanker. Door de casus voor te leggen aan de specialisten wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn en in welke ziekenhuis het kan worden uitgevoerd. Daarna vindt er een doorverwijzing plaats en kan de behandeling door het gespecialiseerde team beginnen.