Patiënten & Behandelaars

Opereren zonder snijden is een netwerk van patiënten, artsen en ambassadeurs dat de best passende behandeling van kanker wil bieden. Een behandeling die de kans op overleven vergroot en de kwaliteit van leven verbetert. Door patiënten via onze website rechtstreeks in contact te brengen met artsen, creëren we een unieke plek voor betrouwbare behandeling van kanker

Patiënten

Snel en goed genezen

Behandelaars

Patienten beter maken met behoud van kwaliteit van leven

Ambassadeurs

Innovatie in behandeling van tumoren

Screenshot 12:15:14 7:39 PM

Patiënten

“ Na mijn darmoperatie was ik ‘ liver-only-disease-‘ patiënt . Mijn oncoloog adviseerde in eerste instantie weer een chemokuur: dat was wel het laatste wat ik wilde” .

Juli 2010 werd ik gediagnostiseerd met darmkanker met uitzaaiingen in de lever. Tijdens mijn chemokuren zorgden de bijverschijnselen ervoor dat ik moest stoppen met werken.  Positief resultaat van de chemo was dat mijn darmtumor verkleinde en verwijderd kon worden. Door de chemo had ik last van zware neuropathie en een ‘ chemobrein”, ik kon niet lezen , me niet concentreren. Ik ben docent, niet lezen en niet kunnen werken dreef mij naar de rand van een depressie. Voor mij was duidelijk: geen chemo meer voor de behandeling van mijn lever. Ik zocht dus naar een alternatief: een behandeling die alleen de uitzaaiingen in mijn lever zou aanpakken, een behandeling met weinig bijverschijnselen. En ik wilde zelf kunnen kiezen. Ik koos in 2012 voor een TACE behandeling die toen alleen nog in Duitsland was te verkrijgen voor patiënten als ik . In 2013 kreeg ik een radioembolisatie in het Antoni van Leeuwenhoek. Beide behandelingen hadden voor mij vrijwel geen bijverschijnselen. Van de 28 uitzaaiingen zijn nog 4 plekjes over. Die zijn stabiel op het moment. Ik werk nog steeds met enorm veel plezier en doe eigenlijk alles wat ik voor mijn ziekte ook deed.  

Gerda Schapers, 66 jaar

sbbk hanneke 2

“Na iedere behandeling herstel ik redelijk snel en ik geniet er iedere dag van dat ik ongehinderd een normaal leven kan leiden.”

In 2005 werd in het oogziekenhuis in Rotterdam  een melanoom achter mijn rechteroog ontdekt. Op advies van Prof. Paridaens ben ik naar Prof. Zografos gegaan in Lausanne.  Daar zijn operatief 2 tantalum clips op mijn oog gezet:  na een paar weken volgde een Protonen bestraling in Villingen, een kerncentrale in Zwitserland. Ik was weer gezond. Na ruim 7 jaar werden bij de jaarlijkse controle levermetastases gevonden. In het Daniel den Hoedt Ziekenhuis werd besloten tot een leveroperatie  met als doel de metastases te verwijderen. Tijdens deze operatie bleek dat er erg veel kleine metastases op het leveroppervlak zaten die niet op de scan waren gezien.  Er werd besloten om de operatie niet verder te continueren. Mijn dochter, toen woonachtig in New York, ontdekte dat in NY de Delcath Methode werd toegepast, een perfusie via de aderen met chemotherapie (Melphalan)  Dit wordt  uitgevoerd door een interventie radioloog.Dat bleek ook mogelijk in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.  Er werden met 3 maanden tussenpoos twee  chemosaturatie procedures  uitgevoerd, beide behandelingen hadden een goed resultaat, de uitzaaiingen werden kleiner en verdwenen zelfs. Ik werd uitstekend begeleid. Er bleef echter nog een tumor over, die eerst is behandeld met MWA en een paar maanden later  met de RFA methode. Veel behandelingen dus, maar die zijn tot nu toe steeds succesvol en gelukkig lichamelijk ook weinig ingrijpend. Na iedere behandeling herstelde ik redelijk snel en ik geniet er iedere dag van dat ik ongehinderd een normaal leven kan leiden!

Hanneke Tedder